Haarden & Kachels

Welke moet ik kiezen?

Soorten Haarden & Kachels

Er zijn vele mogelijkheden op het gebied van haarden en kachels. Zo kunt u kiezen uit bijvoorbeeld: pellethaarden, houthaarden, gashaarden, elektrische haarden en haarden die branden op propaan/bio propaan. Elk type vuur heeft zijn karakeristieke kenmerken en zorgt voor een mooi vlammenspel en een sfeervolle uitstraling.

Voor warmte & sfeer

Gashaard & Gaskachel

Met een gashaard of-kachel heeft u de vuurbeleving van echt houtvuur gecombineerd met optimaal elektronisch en digitaal bedieningsgemak.

Een gashaard heeft u veel te bieden: levensechte vlammen, strak design, gebruiksgemak en een hoog rendement. Een gashaard of gaskachel is een verrijking van uw interieur en volgens u ontwerpwensen te realiseren.

Opties gashaard:

Kalfire

Bellfires

Geen gasaansluiting?

Ook als u geen gasaansluiting heeft maar toch graag wilt genieten van een haard die warmte en sfeer brengt in uw woning, dan kunt u kiezen om uw haard te laten branden op flessengas zoals propaan en bio propaan en butaan. Er zijn modules gemaakt om propaan veilig op te slaan. Propaangas is overigens ook bij uitstek geschikt om in grote tanks op te slaan.

Bezoek onze showroom voor meer informatie!

De ultieme houtvuurbeleving

Houthaard & Houtkachel

Houthaarden en -kachels zijn ontworpen om de ultieme houtvuurbeleving te creëren en worden gebouwd volgens de laatste stand van techniek. Onze haarden voldoen aan de wettelijke voorschriften. Welke houthaard of -kachel u ook kiest, wij reiken u de mogelijkheden en opties om uw houthaard of houtkachel af te stemmen op uw persoonlijke stijl en smaak. U kunt hierbij denken aan een inbouw- of vrijstaande haard

Opties houthaard:

Inbouwhaard liftdeur Kalfire, Schmid, Spartherm
Inbouwhaard draaideur Barbas, Schmid
Inzethaard Barbas, Schmid
Vrijstaande haard Barbas, Nordic Fire, Skantherm

Met een modern gesloten systeem kan een zeer hoog rendement gehaald worden. De perfecte afdichting en ingenieuze technieken die in gesloten houthaarden zijn verwerkt zorgen namelijk voor een optimale verbranding. Houthaarden en -kachels zijn milieuneutraal omdat de opname van CO2 tijdens het leven van het hout en de afgifte tijdens de verbranding gelijk zijn.

Bezoek onze showroom voor meer informatie!

Besparen op stookkosten

Pellethaard & Pelletkachel

Pellethaarden en -kachels zijn moderne volautomatisch gestuurde verbrandingskachels (een soort elektrische houtkachel), waarin houtpellets verbrand worden. Door de interne geavanceerde techniek hebben pellethaarden en -kachels een optimale verbranding en een zeer hoog rendement, zodat uw woning of pand op milieuvriendelijke en zeer betaalbare wijze verwarmd kan worden. Door de optimale verbranding kan zelfs over een CO2 neutrale verbranding worden gesproken. Dit is echter alleen maar mogelijk met een hoogwaardige pellethaard of -kachel.

In de pellethaard of -kachel zit altijd een buffer met pelletkorrels. Vanuit deze buffer worden de pelletkorrels d.m.v. een vijzel op de branderpot geplaatst. In de branderpot zit een gloeispiraal die voor de ontsteking van de pelletkorrels zorgt. Doordat de vijzel met regelmaat pelletkorrels in de branderpot plaatst blijft de haard branden.

Pellets zijn kleine staafjes hout die onder hoge druk zijn samengeperst. Ze worden o.a. gemaakt uit zaagsel en afval van schoon resthout uit de houtindustrie en van ecologisch gekweekte naaldbomen. De pelletkorrels bieden vele voordelen, zoals een zeer laag vochtgehalte, slechts 0,5% as en pelletkorrels zijn makkelijk op te slaan. Wij adviseren om alleen pelletkorrels te gebruiken met het keurmerk: EN Plus a1.

Pellethaarden en -kachels die voorzien zijn van een water warmtewisselaar kunnen met dit systeem aangesloten worden op radiatoren, vloerverwarming of buffervat. Hierdoor hoeft de cv ketel minder warmte te leveren en zo bespaart u op uw gasrekening. Dit systeem is ook eenvoudig uit te breiden met een solarsysteem.

Een pellethaard heeft dus de gemakken van een gashaard én het echte vuur van houtverbranding. De warmte en het mooie vlammenspel zorgen voor een optimale beleving van het sfeervolle vuur.

Bezoek onze showroom voor meer informatie!

Levensecht & puur gemak

Elektrische haard & Elektrische kachel

Een elektrische haard of -kachel is een mooi alternatief wanneer een rookkanaal niet aanwezig is of gerealiseerd kan worden. Door de verschillende technieken die gebruikt worden om een elektrisch vuur te maken is er veel keus op de markt. Zo wordt er bijvoorbeeld d.m.v. waterdamp rook ontwikkeld waardoor het lijkt alsof er een echt brandend vuur is.

Bijna alle elektrische haarden zijn voorzien van een verwarmingselement, hierdoor is de aangename warmte van een haard voelbaar. Op deze manier kunt u genieten van de gezelligheid én sfeer van het haardvuur zonder dat een rookkanaal of gasaansluiting nodig is.

De meeste elektrische haarden gebruiken LED lampen en zijn energiezuinig. De techniek achter de elektrische haarden is de afgelopen jaren steeds verder geperfectioneerd. In onze showroom hebben we een aantal elektrische haarden opgesteld staan. Hier kunt u de sfeer en warmte voelen van een ECHTE elektrische haard.

Opties elektrische haard:

Kalfire

Havé

Bezoek onze showroom voor meer informatie!

Houtkachel op het CV systeem

Hout CV-haard

Bent u op zoek naar een houtkachel die ook aangesloten kan worden op het CV systeem in uw huis? Dan bent u bij ons aan het juist adres.

Wij zoeken samen met u de gewenste kachel of haard voor in uw woonvertrek en het daarbij horende installatiesysteem. Een hout CV-haard heeft meer dan alleen een warmtewisselaar voor warm water: deze hout CV-haarden zijn voorzien van speciale veiligheidssystemen om de installatie optimaal te laten functioneren. De installaties zijn ook makkelijk uit te breiden met een buffervat (warmte opslagvat) en ook eventueel met een solarsysteem om zonne-energie om te zetten in warm water waar u mee kunt douchen.

Bezoek onze showroom voor meer informatie!

Pellet op het CV systeem

Pellet CV

Pellet CV-kachel

Een pellet CV-kachel is een verwarmingstoestel dat gestookt wordt op pelletkorrels. Een pellet CV-kachel is ontworpen voor in uw woonvertrek. Deze geeft sfeer en gezelligheid en biedt daarbij ondersteuning aan de cv-installatie. De pellet CV-kachel is gemakkelijk te bedienen. Zo kunt u voor een langere periode de tempratuur regelen.

Pellet CV-ketel

Een pellet CV-ketel is een verwarmingstoestel dat gestookt wordt op pelletkorrels. Een pellet CV-ketel vervangt de gasgestookte CV-ketel in huis. Met een pellet CV-ketel kunt u CO2-neutraal stoken. Daarmee bespaart u het milieu én u bespaart ook meteen 30% - 40% op uw stookkosten. Met de geproduceerde warmte wordt water heet gemaakt dat kan worden gebruikt om de woning te verwarmen en u van warm tapwater te voorzien. Het hete water kan eventueel worden opgeslagen in een buffervat.

Bezoek onze showroom voor meer informatie!

Op maat gemaakt

Meubels & Shouwen

Uw haard of kachel is naar wens te combineren met een meubel of plateau. De uitstraling van een meubel of plateau kunt u zelf bepalen door de keuze van materiaal, vorm en afwerking. Deze worden voor u volgens uw wens op maat gemaakt. U kunt bijvoorbeeld uw TV integreren in de haard.

Een schouw maakt uw haard of kachel het stralende middelpunt van uw huis. Het karakter van de schouw kunt u zelf bepalen door de keuze uit materiaal, vorm en afwerking. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld een klassieke schouw vol allure of voor een modern design uitstraling. Doordat wij u maatwerkschouwen kunnen aanbieden, is de schouw geheel naar uw persoonlijke wens vorm te geven.

Wij werken samen met vakkundige bedrijven voor het vervaardigen van meubels, plateaus, en schouwen.

Foto's projecten

Bekijk hieronder foto's van onze meubels & schouwen van projecten die wij uitgevoerd hebben:

Foto's projecten Schouwen

Foto's projecten Meubels

Bezoek onze showroom voor meer informatie!